درگیری ها در منطقه دارفور سودان ده ها کشته برجای گذاشته است

[ad_1]

صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:

رهبران قبایل گفتند که تنها چند هفته پس از پایان عملیات مأموریت صلح ، آخرین خشونت های بین قومی برای لرزاندن منطقه آشفته دارفور سودان تا روز دوشنبه منجر به کشته شدن نزدیک به 140 نفر شده است.

درگیری ها روز دوشنبه منجر به کشته شدن 55 نفر در دارفور جنوبی شد پس از کشته شدن 83 نفر و ده ها هزار آواره در یک دوره جداگانه خشونت در آخر هفته در دارفور غربی.

این بدترین خشونت گزارش شده از زمان امضای توافقنامه صلح در ماه اکتبر بود که ناظران امیدوار بودند که جنگ پایان یابد.

خونریزی ، که به نظر نمی رسد شامل هیچ یک از امضا کنندگان این معامله باشد ، بیش از دو هفته پس از سالها عملیات صلحبانان سازمان ملل / اتحادیه آفریقا (UNAMID) رخ داد.

در حالی که شورشیان سابق متعهد شده اند که اسلحه خود را زمین بگذارند ، دهه ها درگیری باعث شده است که منطقه گسترده و فقیرنشین پر از سلاح شود و توسط رقابت های شدید برای آب و خاک تقسیم شود.

در دارفور جنوبی ، جنگ اوایل روز دوشنبه بین قبیله قدرتمند عرب Rizeigat و Fala ، دامداران و دامداران شتر که ریشه در Fulani در غرب آفریقا دارند ، درگرفت.

محمد صالح ، رهبر محلی فالاتا به خبرگزاری فرانسه گفت: “درگیری بین قبیله ریزه گات و قبیله فالاتا باعث کشته شدن 55 نفر و زخمی شدن 37 نفر دیگر شد.”

صالح گفت در جریان این حمله چندین خانه به آتش کشیده شد که به نظر می رسد انتقام قتل قبیله فالاتا یکی از اعضای ریزه گوات در حدود یک هفته پیش بوده است.

معامله صلح “کسری”

درگیری در دارفور جنوبی پس از کشته شدن دست کم 83 نفر در درگیری بین گروه های قومی رقیب در روزهای شنبه و یکشنبه در ال ژینینا ، پایتخت دارفور غربی رخ داد.

روز دوشنبه ، سونا به نقل از والی دارفور غربی اظهار داشت که هنوز تعداد کشته ها به دلیل باقی ماندن اجساد ناشناخته در محل تأیید نشده است.

گروه کمک به نجات کودکان از همه طرفها خواست “قبل از کنترل اوضاع” اسلحه خود را بگذارند.

ارشد مالک ، مدیر خیریه در سودان ، گفت كه مجروحان مراكز بهداشتی را دفن كرده اند و “ما تصاویر ناراحت كننده ای از افراد زخمی و در حال مرگ را در كف ها و راهروهای بیمارستان ها دیدیم.”

این گروه هشدار داد که “بسیاری از کودکان از والدین خود جدا می شوند و اکنون در معرض خطر استثمار قرار خواهند گرفت.”

مقامات سودانی گفتند که آنها هیئت “عالی رتبه” را برای رفع تنش ها اعزام کرده اند.

کشور پهناور شمال شرقی آفریقا از زمان سرنگونی رئیس جمهور عمر البشیر در آوریل 2019 پس از اعتراضات گسترده علیه حکومت وی ​​، یک مرحله شکننده دارد.

انجمن حرفه ای سودان ، یک گروه چتری که پیشگام اعتراضات علیه بشیر بود ، روز یکشنبه گفت که این خشونت ها “نواقص” توافقنامه صلح را نشان می دهد ، و می گوید این توافق نتوانسته است به دلایل اصلی درگیری رسیدگی کند.

بشیر که در بازداشت و در دادگاه خارطوم محاکمه می شود ، توسط دادگاه کیفری بین المللی به اتهام نسل کشی و جنایات جنگی در دارفور تحت تعقیب است.

“چهره زشت جنگ”

بر اساس اعلام سازمان ملل ، دانفور درگیری خشونت آمیزی را تجربه کرد که در سال 2003 آغاز شد و باعث کشته شدن حدود 300000 نفر و آواره کردن 2.5 میلیون نفر شد.

جنگ هنگامی آغاز شد که شورشیان اقلیت قومی علیه دولت بشیر تحت سلطه اعراب قیام کردند ، که با استخدام و مسلح کردن یک شبه نظامی مشهور تحت سلطه عرب معروف به جانجاوید.

درگیری اصلی طی سالها فروکش کرده است ، اما درگیری های قومی و قبیله ای هنوز به صورت دوره ای شعله ور می شود و دامداران عربی نیمه عشایری را عمدتا در برابر کشاورزان مستقر قرار می دهد.

در 31 دسامبر ، نیروهای UNAMID به طور رسمی عملیات 13 ساله خود را در منطقه پایان دادند. این برنامه قصد دارد در مدت شش ماه حدود 8000 نفر از پرسنل مسلح و غیرنظامی را حذف کند.

ساکنان دارفور از ترس خشونت مرگبار در اواخر دسامبر اعتراضات خود را علیه ترک UNAMID برپا کردند.

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل استفان دوژاریک از مقامات سودانی خواست “به جنگ پایان دهند”.

وی در بیانیه ای گفت: “افزایش خشونت های بین شهری منجر به ده ها کشته و زخمی ، تخلیه نزدیک به 50،000 نفر و تخریب اموال شده است.”

یان اگلند ، دبیرکل شورای پناهندگان نروژ ، هشدار داد که “چهره زشت جنگ” ممکن است به دارفور برگردد و خواستار کمک و محافظت بیشتر شد.

ایگلند در توئیتی نوشت: “حمایت بین المللی نباید محو شود.”

دولت انتقالی سودان ، توافق نامه تقسیم قدرت بین ژنرال ها و غیرنظامیان ، در ماه اکتبر توافقنامه صلح با گروه های شورشی در مناطق اصلی درگیری سودان ، از جمله دارفور را امضا کرد.

جبرئیل ابراهیم ، رهبر جنبش عدالت و برابری شورشیان ، در توییتر خود نوشت که خشونت در دارفور غربی “یک فاجعه انسانی” است.

رهبر دیگر شورشیان ، مینی میناوی ، خواستار اجرای توافق صلح خواستار “آشتی” بین قبایل دارفوری شد.

دو گروه از پیوستن به توافق صلح امتناع ورزیده اند ، آخرین مورد از مجموعه توافقات ، از جمله جنبش آزادیبخشی سودان (SLM) به رهبری عبدالوهید نور است که گمان می رود حمایت قابل توجهی در دارفور داشته باشد.

(خبرگزاری فرانسه)

[ad_2]

Recommended Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *