پنجمین روزنامه نگار افغان در طی دو ماه در یک سری حملات “هدفمند” کشته شد

[ad_1]

صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:

سخنگوی استان گفت که یک خبرنگار و فعال حقوق بشر افغان روز جمعه توسط افراد مسلح ناشناس در غرب افغانستان مورد اصابت گلوله قرار گرفت و کشته شد ، پنجمین روزنامه نگار کشته شده در این کشور جنگ زده طی دو ماه.

بسم الله عدیل ایماق در نزدیکی فروز کوه ، مرکز ایالت غور در راه بود و پس از دیدار با خانواده اش در یکی از دهکده های اطراف به خانه خود بازگشت و به شهر بازگشت که افراد مسلح به سمت خودرو آتش گشودند.

سخنگوی والی استانی عارف آبیر گفت که افراد دیگر در اتومبیل از جمله برادر ایماق صدمه ای ندیده اند. ایماق به عنوان رئیس ایستگاه رادیویی محلی رادیو صدا غور کار می کرد ، و همچنین یک فعال حقوق بشر در این استان بود.

هیچ کس بلافاصله مسئولیت تیراندازی را بر عهده نگرفت. ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان اصرار داشت که شورشیان هیچ ارتباطی با تیراندازی ندارند.

ایماق پنجمین روزنامه نگار کشته شده در حملات طی دو ماه بود. هفته گذشته ، رحمتولا نکساد ، که رهبری اتحادیه روزنامه نگاران در استان شرقی غزنی را بر عهده داشت ، در حمله افراد مسلح در خارج از خانه خود کشته شد. نکزاد در این منطقه به خوبی شناخته شده بود و از سال 2007 در آسوشیتدپرس همکاری داشت. او قبلاً در کانال تلویزیونی ماهواره ای الجزیره کار می کرد.

سرویس اطلاعاتی افغانستان ادعا می کند که متعاقباً دو عامل حمله دستگیر شده و با اعتراف ادعایی خود به قتل و طالبان ، فیلم های این دو نفر را پخش کرده اند. با این حال ، طالبان دست داشتن در این قتل را انکار کردند و آن را اقدامی ناجوانمردانه خواندند. مناطق وسیعی از ولایت غزنی تحت کنترل طالبان است.

گروه دولت اسلامی ، متهم به یک سری حملات به تعدادی از اهداف در ماه های اخیر در افغانستان ، گفت که این گروه روزنامه نگار افغان دیگری را در اوایل ماه دسامبر کشته است. دو مهاجم هنگام خروج از خانه خود در شرق استان ننگرهار ، مجری تلویزیون ، مالال می وند مجری تلویزیون را شلیک کردند و او را کشتند. راننده او نیز کشته شد.

در ماه نوامبر ، دو خبرنگار در بمبگذاری های جداگانه کشته شدند.

حملات بی امان به روزنامه نگاران

کمیته حمایت از روزنامه نگاران حملات بی امان به روزنامه نگاران در افغانستان را محکوم کرد. گروه بین المللی آزادی مطبوعات گزارشگران بدون مرز این کشور را یکی از کشنده ترین روزنامه نگاران در جهان خواند.

در اوایل این هفته ، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گفت که قتل های هدفمند روزنامه نگاران افغانستان بر گزارش های کشور تأثیر منفی گذاشته و منجر به خودسانسوری در جامعه رسانه ای شده است. در این بیانیه آمده است که تعدادی از روزنامه نگاران زن به دلیل تهدیدهای مداوم کار خود را در استان ها ترک کرده اند.

در این بیانیه همچنین آمده است که اکثر روزنامه نگاران نمی توانند در برخی استانها علنی شوند و دولت هنگام گزارش تهدیدهایی که با آنها روبرو می شود ، آنها را نادیده می گیرد.

قتل ها و خشونت های هدفمند در افغانستان افزایش یافته است ، حتی در حالی که دولت طالبان و کابل به گفتگوهای صلح خود ادامه می دهند که از ماه سپتامبر آغاز شده است. مذاکرات در پی برخی از روندهای اخیر تا اوایل ژانویه به حالت تعلیق درآمده است و انتظار می رود که ادامه کار با تأخیر بیشتری انجام شود.

(AP)

[ad_2]

Recommended Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *